Rolada od kivija

Vrijeme pripreme: 30 min

Priprema

Žumanjke i šećer pjenasto izmiješati. Dodati brašno,prašak za pecivo i gustin. Na kraju umiješati čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.

Peći u četvrtastom kalupu (obložiti ga papirom za pečenje) oko 15. min na 180 *C.

Biskvit zajedno sa papirom uviti u roladu i ohladiti.

Kivi oguliti i narezati na tanke ploške. Slatko vrhnje s učvrščivačem čvrsto istući.

Biskvit odmotati i premazati tučenim slatkim vrhnjem. Povrh kreme složiti ploške kivija i sve zajedno ponovo uviti.Roladu posuti šećerom u prahu i ukrasiti cvijetom mirisne pelargonije.

Ankica Šišak

Rolada od kivija

Glasajte za ovaj recept

Sastojci

6 jaja
12 dkg šećera
2 pakiranja vanilin šećera
10 dkg brašna
1/2 pak praška za pecivo
5 dkg gustina
1/2 l Brzo & Fino vrhnja za šlag
1 učvrščivać za šlag
1/2 kg kivija
1 cvijet pelargonije