Vrganji sa njokima

Vrijeme pripreme: 60 min

Priprema

Vrganje očistiti i oprati pod mlazom vode. Izrezati na trakice i kratko ih blanširati u kipućoj vodi.

Na ulje staviti poriluk i bijeli i zeleni dio izrezan na kockice, dodati prutiće paprike i kratko prodinstati, ocijediti vrganje i dodati poriluku i paprici te dinstati.

Do tada skuhani krumpir ocijediti i štapnim mikserom ga dobro izraditi, dodati maslac, malo soli i brašna koliko je potrebno da možete fino umjesi tijesto.

Zakuhati vodu sa par kapi ulja i malo soli, tijesto razvaljati u valjak i nožem rezati kockice te svaku pritisnuti malom vilicom po gornjoj površini, kada voda zakuha stavljati njoke da se kuhaju, vrlo kratko kada isplivaju vade se van i dobro ocijede.

Vrhnje za kuhanje dodati vrganjima, začiniti solju, ljutom paprikom, češnjakom i kratko prokuhati, njoke sljubiti zajedno sa umakom, prije serviranja posuti sa sviježim bosiljkom i vlascem.

Dobar tek!

Mirjana Plećaš

Vrganji sa njokima

Glasajte za ovaj recept

Sastojci

300-500g vrganja
200 ml Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
1 paprika crvena
1 poriluk
začini sol., papar, malo ljute paprike, bosiljak, vlasac, češnjak
nekoliko žlica ulja
za njoke:2-3 krumpira
1-2 žlice maslaca
brašna po potrebi
pola žličice soli