Pita zeljanica

Vrijeme pripreme: 30 min

Priprema

Blitvu sitno nasjeckati i na 2 minute ubaciti u slanu kipuću vodu te ocijediti. U posudu staviti blitvu, dodati svježi sir, 200g kiselog vrhnja, jaja, sol i dobro promiješati.

Puniti kore za savijaču s napravljenom smjesom, zarolati ih i stavljati u prethodno namašćenu tepsiju. Sve zaliti s vrhnjem za kuhanje. Peći na 180 stupnjeva 30tak minuta. Gotovo ukrasiti preostalim kiselim vrhnjem. Dobar tek!

Ana-Marija Šola

Pita zeljanica

Glasajte za ovaj recept

Sastojci

500 g kore za savijaču
600 g mlade blitve
500 g Dukat svježi sira
200 mL Dukat brzo i fino vrhnje za kuhanje
400 g Dukat brzo i fino kiselo vrhnje
2 jaja
prstohvat soli
3 žlice ulja